Food Design: innovative research strategies to address the threats of climate change in agri-food”

illycaffè mette in luce i possibili effetti del cambiamento climatico sulla produzione e la qualità di prodotti alimentari

Conference Hall – Centro Congressi – AREA Padriciano

Illycaffè SpA, nell’ambito delle attività di divulgazione tecnico-scientifica, mette in luce quali siano i possibili effetti del cambiamento climatico sulla produzione e la qualità di prodotti alimentari tra i quali naturalmente il caffè e le possibili strategie per affrontare i possibili effetti negativi.

14 APRILE 2016 ore 14.30
Food Design: innovative research strategies to address the threats of climate change in agri-food
Conference Hall, palazzina C1, Padriciano n. 99, AREA Science Park

Several crops are grown in areas with sensitive environments and multiple positive and negative ecosystem interactions. All of these cause high-quality products to be threatened by climate change. Research offers unquestionable opportunities.

Stefano Casaleggi
Welcome address
AREA Science Park

Furio Suggi Liverani
Chairperson
Trieste Coffee Cluster

Lorenzo Del Terra
Climate change and sustainability of the coffee market: an historical perspective
illycaffè – Trieste

Maria do Céu Silva
Resistance to coffee leaf rust as a strategy to cope with climate change
Centro de Investigação das Ferrugens do Cafeeiro – Universidade de Lisboa

Michele Morgante
The contribute of genetics in grapevine
Istituto di Genomica Applicata – Udine

Gabriele Di Gaspero
Resist to compete: new grapevine varieties
Istituto di Genomica Applicata – Udine

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